ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το Μαύρο Σκόρδο έχει χαρακτηριστεί ως μια υπέρ-τροφή εξαιτίας των θετικών στοιχείων που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο.
Είναι ένα παράγωγο του κοινού σε όλους "Ελληνικού λευκού σκόρδου" με τεράστιες όμως διαφορές.
Είναι ένα προϊόν συνδυασμού ζύμωσης-παλαίωσης, η οποία πραγματοποιείται για περίπου ένα μήνα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, ώστε να μετατραπεί το λευκό σκόρδο σε αυτό το ξεχωριστό προϊόν. Μέσω αυτής της διαδικασίας όλες οι ασταθείς ουσίες που περιέχονται στον αρχικό καρπό σταθεροποιούνται δίνοντας έτσι στο μαύρο σκόρδο πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες!
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι είναι ένα 100% Ελληνικό φυσικό προϊόν, καθώς για τη μετατροπή του σε Μαύρο δεν έχει προστεθεί οποιοδήποτε χημικό στοιχείο ή συντηρητικό.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία το σκόρδο καταφέρνει να αποκτήσει μια πιο γλυκιά γεύση, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι δε διαθέτει την οσμή και το δυσάρεστο πολλές φορές έντονο άρωμα που μπορεί να φέρει το λευκό.
"Περιέχει την ουσία L-Allycysteine η οποία είναι διαλυτή στο νερό, καθιστώντας το έτσι τον πιο ισχυρό σύμμαχο απέναντι στην υπέρταση.
Η L-Allycysteine προσδίδει στο μαύρο σκόρδο πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σχεδόν 4,5 φορές περισσότερο από το απλό σκόρδο, με μετρήσιμα αποτελέσματα στην κλίμακα TEAC.
Αυτό συμβαίνει λόγο της πολύμηνης ζύμωσης του που δημιουργεί την S-ακετυλοκυστεΐνη, ένα φυσικό συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέο κυστεΐνη. Βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο και πιστεύεται ότι βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης και την ελάττωση του κινδύνου του καρκίνου καθώς και στην απορρόφηση της αλισίνης, την οποία βοηθά στο μεταβολισμό της.
Επίσης μειώνει δραστικά τα επίπεδα ενδογενούς υπέρ-οξείδωσης. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από ζωική μελέτη της Κορεατικής Εταιρείας Διατροφής, η οποία χρονολογείται το 2009.
Η αυξημένη αντιοξειδωτική ικανότητα του μαύρου σκόρδου θωρακίζει το ανοσοποιητικό και δείχνει να βελτιώνει το γλυκαιμικό και το λιπιδαιμικό προφίλ καθώς και στη μείωση της υπέρτασης, περισσότερο από το κανονικό και γνώριμο σε εμάς σκόρδο.
Άλλες εργαστηριακές μελέτες επιβεβαιώνουν και τις αντικαρκινικές ιδιότητές του καθώς η χορήγησή του σε καρκινικά κύτταρα προκάλεσε αναστολή του πολλαπλασιασμού τους επιδρώντας στην τροποποίηση του κυτταρικού κύκλου ζωής και προκαλώντας την απόπτωσή τους.
Τα αντί-οξειδωτικά στοιχεία έχουν δείξει ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση των επιθέσεων που μπορεί να δέχεται ο οργανισμός από μικροοργανισμούς, ενώ έχουν την δυνατότητα να προστατεύουν και τα κύτταρα από αυτές τις επιθέσεις.
Το Μαύρο Σκόρδο εξαιτίας όλης αυτής της διαδικασίας ζύμωσης που έχει υποστεί, έχει καταφέρει να διαθέτει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό τη δυνατότητα της αντίστασης στις επιθέσεις των επιβλαβών ελευθέρων ριζών.
Το Μαύρο Σκόρδο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη.
Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα βοηθητικά συστατικά στη μείωση της χοληστερόλης και στον έλεγχό της, με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς καθώς δρα προστατευτικά.
Το αποτέλεσμα στη μείωση της χοληστερόλης προέρχεται κυρίως εξαιτίας της ένωσης S-allylcysteine, ενός φυσικού συστατικού του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Μαύρο Σκόρδο και θεωρείται ότι βοηθά στη μείωση της.
Πέραν από αυτές τις δυνατότητες το Μαύρο Σκόρδο μπορεί να οδηγήσει και σε βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Η υψηλή αρτηριακή πίεση παρατηρείται όταν το αίμα αντλείται από την καρδιά μέσω του συστήματος με έναν ασυνήθιστα ισχυρό και γρήγορο τρόπο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τραυματιστούν οι αρτηρίες.
Το Μαύρο Σκόρδο έχει εμφανίσει πιο ισχυρές δυνατότητες βελτίωσής της μέσω της ρύθμισής της, εξαιτίας της μεγαλύτερης ποσότητας αλλισίνης που περιέχει. Είναι επομένως ένα φυσικό μέσο για τη μείωσή της.
Μέσα από αυτές τις λειτουργίες το Μαύρο Σκόρδο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά φυτικά συστατικά για την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
Τέλος, να αναφερθεί ότι διαθέτει αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιασική δράση, ενώ μπορεί να ενισχύσει και την λειτουργία του ανοσοποιητικού ώστε να έχουμε ισχυρότερη αντίσταση σε κρυολογήματα.
Τέλος θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας στην πρόληψη της γρίπης.
Γεύση, άρωμα και υφή του μαύρου σκόρδου
Η διαδικασία της ζυμώσεως αποσβένει την «βαριά» μυρωδιά και την δυνατή του γεύση, κάνοντας το μαύρο σκόρδο εύγεστο, χωρίς έντονη μυρουδιά.
Τα αρώματα του θυμίζουν αποξηραμένα φρούτα με μια ελαφριά καπνιστή γεύση ενώ παράλληλα αφήνει στο στόμα μια γλυκύτητα.
Η υφή του ξεχωρίζει γιατί είναι πιο μαλακή και δίνει την εντύπωση της τσίχλας και όχι του σκληρού ωμού βολβού. Το μαύρο σκόρδο δεν έχει τη δυνατή μυρωδιά του κλασσικού σκόρδου και μπορεί να καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να αφήσει στον σώμα την χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή!
ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης στις σαλάτες, αλλά και βινεγκρέτ πράσινης σαλάτας.
Δεν θέλει πολύ μαγείρεμα και ταιριάζει σε κάθε είδους πιάτο, ζυμαρικά, ριζότο, κρεατικά, μαρινάδες. Τέλειο τριμμένο πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί ολικής. Ένα γευστικό και απολαυστικό σνακ.
Μαύρο σκόρδο και θερμίδες.
Το θερμιδικό περιεχόμενο του σκόρδου αυτού είναι φυσικά αμελητέο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα στην μαγειρική ακόμα και από άτομα που προσέχουν την διατροφή τους. Θα πρέπει πάλι να τονισθεί ότι όλα τα τρόφιμα που είναι ευεργετικά για την υγεία μας είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούνται σε λογικά επίπεδα, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.
Η τεχνολογία παρασκευής του μαύρου σκόρδου , προέρχεται από την Ταϊλάνδη και την Κορέα.
Έχει κατακτήσει την Αμερική ενώ τα τελευταία χρόνια αποκτά πολλούς υποστηρικτές στην Ευρώπη και στην χώρα μας.
Το μαύρο σκόρδο που διαθέτουμε είναι 100% Ελληνικό, ξεκινώντας από το σπόρο του, τα χωράφια που το καλλιεργούν, τους ανθρώπους που το μαζεύουν και το επεξεργάζονται μέχρι εμάς που σας το προσφέρουμε.
Το Μαύρο Σκόρδο είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της φύσης για τον οργανισμό!
Κάντε ένα μοναδικό δώρο σε σας. Αρχίστε να τρώτε Μαύρο Σκόρδο, το αξίζετε.
Μαύρο σκόρδο: Κι όμως υπάρχει και είναι η νέα σούπερ τροφή.