Προϊοντα

epikoinonia3

Καλαθι Αγορων

Έχουμε 271 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ξαγκαθιά

Κάθε φακελάκι περιέχει 100gr.
€2.21
€3.16
Κερδίζετε:  30.00%

Ιδιότητες - Ενδείξεις:

Η ξαγκαθιά συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους έχουν πεσμένη ενεργητικότητα, κοιμούνται άσχημα, έχουν αναπνευστικά προβλήματα, υποφέρουν από ιλίγγους, άγχος, νευρικότητα, βουητά στ' αυτιά..
Συγκεκριμένα, με τα λουλούδια της γίνεται ένα ισχυρό καρδιοτονωτικό έγχυμα, που επιτρέπει την αποκατάσταση κάθε ανωμαλίας, δηλαδή και της υπέρτασης αλλά και της υπότασης και της ταχυπαλμίας και της αρρυθμίας. Επίσης είναι πολύτιμο για την ουρική αρθρίτιδα.
Και επειδή το έγχυμα αυτό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, είναι πολύ χρήσιμο στην αρτηριοσκλήρωση. Είναι επίσης σπασμολυτικό.
Το αφέψημα της φλούδας είναι αντιπυρετικό και ελαφρά υπνωτικό, ιδιαίτερα στις αϋπνίες της εμμηνόπαυσης που συνοδεύονται από άγχος, ζαλάδες, εμβοές.
Το έχγυμα του βάτου είναι στυπτικό σε διάρροιες και δυσεντερία και χρήσιμο για τον πονεμένο λαιμό. Αλλά και αποτελεσματικό διουρητικό που διαλύει τις πέτρες των νεφρών και της χολής.

 

Πως χρησιμοποιείται:
Οι γερμανοί γιατροί χορηγούν ένα κουταλάκι βάμμο κράταιγου το πρωί και ένα κουταλάκι πριν την βραδινή κατάκλιση, για αρκετές εβδομάδες. Και επειδή έχει πικρή γεύση μπορείτε να το αναμίξετε με ένα μίγμα βοτάνων.
Ή μπορείτε να πίνετε 2 φλιτζάνια έγχυμα την ημέρα, μουλιάζοντας για 20 λεπτά δύο κουταλάκια λιωμένα φύλλα ή καρπούς σε ένα φλιτζάνι ζεστού  νερού. Ένα πιο εύκολο έγχυμα γίνεται όταν μουλιάσουμε 15 λεπτά ένα ως δύο κουταλάκια λουλούδια για κάθε φλιτζάνι νερό. Πίνουμε 2-3 φλιτζάνια τη μέρα. Είναι αποτελεσματικό μόνον όταν το πίνουμε συνέχεια για περισσότερο απο δυο μήνες. ( Δεν έχει παρενέργειες).
Ως αφέψημα: Βράζουμε 15 γραμ. Κλωνάρια ξαγκαθιάς σε ένα λίτρο νερού, για 3 λεπτά. Πίνουμε 2-3 φλιτζάνια τη μέρα , τουλάχιστον για δυο μήνες. Αφέψημα των καρπών ( 10 γραμ. Σε ένα λίτρο νερό, που βράζουν για 10 λεπτά) είναι πολύ αποτελεσματικό για τον πονόλαιμο.